Groeiend Best: Samenwerkingsafspraak over boek de Toponymie van Oirschot

Groeiend Best: Samenwerkingsafspraak over boek de Toponymie van Oirschot

Vorige week werd in het gemeentehuis van Oirschot een samenwerkingsafspraak ondertekend van stichting deKapellekes, de gemeente Oirschot, de Heemkundekring van Oirschot en Stichting Behoud Erfgoed Oirschot. De samenwerking betreft de totstandkoming van het boek de Toponymie van Oirschot.

Op 16 mei wordt in de Beurs aan de Markt in Oirschot het boek de Toponymie van Oirschot gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt dan aan de burgemeester van Oirschot overhandigd. Van 13.30 tot 16.30 uur is ter omlijsting van het presentatie een boeiend programma samengesteld met een toelichting op het boek en sprekers over de aard en nut van de toponymie. Deze presentatie komt tot stand in samenwerking met: de Heemkundekring, de Stichting deKapellekes, de gemeente en de Stichting SBEO.

Vijfjarige studie

Het boek is het resultaat van een vijfjarige studie door Paul Maas en Daniel Vangheluwe met medewerking van Henk van Hout. De studie bouwt voort op het onderzoek van Marcel van der Heijden en Jos Swanenberg uit 2013, maar is voorzien van een vlakdekkende kaart en is breder en dieper van opzet. Samen met de Toponymie van Best uit 2018 van dezelfde onderzoekers vormt het een tweeluik!

Ter plaatse kan het lijvige en geïllustreerde boek tegen gereduceerde prijs worden aangeschaft.