Groeiend Best: Boek ’De toponymie van Oirschot’ uitgereikt aan burgemeester Judith Keijzers-Verschelling

Groeiend Best: Boek ’De toponymie van Oirschot’ uitgereikt aan burgemeester Judith Keijzers-Verschelling

Vorige week werd het boek De toponymie van Oirschot gepresenteerd in De Beurs aan de Markt in Oirschot. Burgemeester Judith Keijzers-Verschelling ontving het eerste exemplaar. “Er is hier ongelooflijk veel kennis bij elkaar”, sprak ze haar bewondering uit. “Onze gemeente geniet heel veel interesse en met dit boek is de geschiedenis weer een stukje verder uitgeplozen. Het is een boeiend naslagwerk geworden en er wordt vooral veel plezier aan beleefd.”

Door Theo Louwers

Het boek is na jarenlange studie en onderzoek geschreven en samengesteld door auteurs drs. Paul Maas en ir. Daniel Vangheluwe met medewerking van Henk van Hout. Het is het tweede boek van het tweeluik over de toponymie van Oirschot en Best. Aan beide boeken is in totaal 13 jaar gewerkt. Tijdens de presentatie ging een aantal sprekers in op het historisch belang van deze studie in het bijzonder en de ontstaansgeschiedenis van Oirschot in het algemeen.

Genoegen
Alhoewel het een monnikenwerk is geweest om de boeken over Oirschot en Best samen te stellen, kijken Paul Maas en Daniel Vangheluwe met genoegen terug op hun werk. Henk van Hout nam veel interviews op zich van boeren die in het gebied wonen. Zo kwam er ook veel informatie vrij, die in het boek is opgenomen. Het boek is aan te schaffen in de boekhandel en via de website van de uitgever: www.picturespublishers.nl.