La Troupe Saba, 2006

deKapellekes heeft een bijdrage geleverd om het tournee van La Troupe Saaba tot een succes te maken. La Troupe Saba afkomstig uit Koudougou, de hoofdstad van Burkino Faso, verzorgde optredens tijdens de Open Monumenten Dag op 10 september 2006 bij de Stratense Kapel en het Oude Kerkje te Middelbeers. Deze bekende dans- en percussiegroep was in Nederland voor een zomertournee. Het was een groot succes bij het warme weer.

Een recensie: “La Troupe Saaba neemt u tijdens hun optreden in een razend tempo en met veel energie en deskundigheid mee op een gevarieerde en kleurrijke reis langs diverse Burkinese culturen. Het plezier van de jonge artiesten is een lust voor het oog en oor. De kalebassen, djembés, doum-doum, maracas, fluiten en bellen vormen de ritmische basis waarop de dansers zich volledig uitleven”.

De opbrengsten van het tournee leverden een directe bijdrage aan Stichting Benebnooma die daarmee armoede tracht te bestrijden. In Koudougou, heersen armoede en werkloosheid. Veel jongeren blijven verstoken van onderwijs. Stichting Benebnooma ontplooit ter bestrijding van de armoede diverse activiteiten zoals kinderopvang, basisonderwijs en diverse vormen van beroepsopleidingen.

Category

Projecten